Begemann en Ingram halen Tulip uit puree

De Koninklijke Begemann Groep koopt het bedrijf Tulip, terwijl de fabriekshal in handen komt van de Amerikaanse computergroothandel Ingram Micro.

Dit is de overlevingsconstructie die de bewindvoerders hebben bedacht voor de in surseance verkerende computerfabrikant. Waarschijnlijk verliezen zo'n 250 werknemers hun baan, waarvan honderd in Nederland en 150 in het buitenland. Ingram neemt de circa 145 productiemedewerkers van Tulip over. Schuldeisers en aandeelhouders zullen uiteindelijk nog akkoord moeten gaan met de voorgestelde oplossing.
Begemann krijgt tot 8 juni de tijd om de boeken van Tulip in te kijken. Tijdens het onderzoek verstrekt de participatiemaatschappij een boedelkrediet van enkele tientallen miljoenen guldens, zodat de Tulip-fabriek kan doordraaien. Om ervoor te zorgen dat Begemann een aanzienlijk meerderheidsbelang kan verwerven, worden er extra aandelen uitgegeven. Met Ingram Micro bestaat een overeenkomst op hoofdlijnen, waarin is opgenomen dat het behalve de fabriek ook de productie van Tulip-machines overneemt. De Amerikaanse groothandel in computerapparatuur zal de productiehal ook gebruiken om PC's in elkaar te zetten voor grote klanten zoals Compaq. Het zocht al enige tijd naar een assemblagehal in West-Europa.  RS
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-22T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.