Flitsgeheugens van Intel

Intel zal deze zomer flash-chips op de markt brengen die twee bits kunnen opslaan in één flash geheugencel. Daarmee verdubbelt de opslagcapaciteit van een 16 Mbit flitschip tot 32 Mbits. Voor het opslaan van twee bits moet de geheugencel vier toestanden kunnen aannemen voor de waarden (0,0), (0,1), (1,0) en (1,1). Dit bereikt men met vier ladingsniveaus op de 'floating gate' van de geheugencel.Behalve tot opslaan moet de chip ook in staat zijn om deze vier toestanden van elkaar te onderscheiden.

Intel kwam drie jaar geleden al naar buiten met deze 'multilevel' flashgeheugens. Het bedrijf roept al jaren dat flashgeheugens met meer niveaus de opslagdichtheid van geheugens (een state-of-the-art dramchip bevat 64 Mbit) zou inhalen, maar tot nu toe deed het bedrijf weinig moeite om de technologie ook werkelijk op de markt te brengen.
Flash-chips zijn zeer moeilijk te produceren. Bovendien slijten ze. Het aantal wis- en schijfcycli is minder dan bij drams, waardoor ze deze chips voorlopig nog niet als werkgeheugen zullen kunnen vervangen. Volgens Intel is het in de toekomst mogelijk om 8 bits (256 ladingsniveaus) in een geheugencel op te slaan. Intel heeft samen met Sharp ruim twee vijfde van de wereldmarkt voor flitsgeheugens in handen. Met het in productie nemen van de nieuwe fabriek in Kiryat Gat in Israël zal Intel zijn capaciteit verviervoudigen. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-23T00:00:00.000Z Correspondent