Intel-topman gelauwerd op filmfestival Cannes

PC wordt een nieuw medium voor amusement, dat net als de televisie grote aantallen kijkers zal weten te trekken.

De nieuwe 'visual connected PC' die met zijn Pentium II-processor en MMX-technologie driedimensionele graphics kan tonen en scherp gestoken beelden, wordt een alternatief voor de bioscoop thuis. De 61-jarige topman van Intel, Andrew Grove, zei dit tijdens de uitreiking van de eerste 'Cinema Digital Technologies Award' op het Internationale Film Festival in Cannes. Geheel in 'virtuele stijl' was Grove via de beelden van een videoconferentie in Cannes 'aanwezig'.

Nieuw platform

Hij nam niet de moeite om zich naar de Franse badplaats te begeven, waar een onderkomen als het 'Hotel du Cap' meer dan 3.000 dollar voor een kamer vroeg en een cocktail-party voor 300 personen gemiddeld een kleine ton kostte. Grove ziet de PC-industrie en de amusementsindustrie wel dichter bij elkaar komen, maar voelt zich daar nog niet echt goed thuis. Zijn boodschap voor de filmbusiness is dat 'Visual Connected PC' een nieuw platform wordt in de amusementsindustrie dat traditionele filminhoud kan combineren met interactieve eigenschappen van de PC.
Computers gaan ook aan de productiekant een sleutelrol vervullen bij films. Michel Motro, topman van Zenith Data Systems en lid van het multimedia-comitee van het filmfestival, zei: "Intel's technologie is de hoeksteen van het nieuwe multimedia filmtijdperk, of die nu wordt gebruikt voor het maken, dan wel voor het bekijken van films." De MMX-technologie die bewegend beeld, geluid en animaties op een PC veel beter laat zien, is daarvan het meest sprekende voorbeeld.
Grove benadrukte dat dankzij de inzet van MMX-technologie de productiekosten van een film enorm kunnen dalen. Filmbeelden kunnen volgens hem heel goed met een PC worden gemanipuleerd en bewerkt. De vaak peperdure 'special effects', het knip- en plakwerk en de hele eindmontage lukken beter, maar vooral sneller met de PC, stelt Grove.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-23T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.