Uur van de waarheid voor Tulip en Olivetti

Een dezer dagen valt de beslissing over de toekomst van Tulip. Dat verwacht een zegsman van de computerfabrikant. Het wordt ook hoog tijd dat er een besluit valt. Het bedrijf verkeert inmiddels drie weken in surseance van betaling. Het Gak heeft zich garant gesteld voor de lonen van de 700 werknemers over de maand mei. Die periode is binnenkort verstreken.

Nog steeds is er geen duidelijkheid over het aantal gegadigden waarmee de bewindvoerders onderhandelen. Wel is zeker dat de Duitse computerketen Vobis aan de onderhandelingstafel zit. Het bedrijf is vooral geïnteresseerd in de fabriek van Tulip. Vobis produceert zelf 1,2 miljoen PC's en zoekt op korte termijn productiecapaciteit voor een uitbreiding naar 2 miljoen PC's.

Olivetti

Een ander met zichzelf worstelende Europese PC-fabrikant, Olivetti Computer Worldwide (OCW), kreeg onlangs financiële steun van Itainvest. Deze Italiaanse staatsinvesteringsmaatschappij steekt 34 miljoen dollar in OCW. Ook moedermaatschappij Piedmont International, die het computerbedrijf ruim een jaar geleden kocht van Olivetti, heeft plannen voor extra investeringen. Analisten zetten hun vraagtekens bij deze reddingsacties. Het Europese marktaandeel van OCW kelderde van 4,8 procent in 1994 naar 1,4 procent in het eerste kwartaal van 1998.  RS
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-15T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.