Opslag steeds intelligenter

Aartsrivalen EMC en Hitachi Data Systems lanceren nieuwe vormen van informatieopslag. Tegelijk probeert de industrie te standaardiseren.

HDS claimt dat het met de Lightning 9900 V Series een tweede generatie intelligente opslagsystemen neerzet. Meer bandbreedte, volledige bescherming van kritieke data en betere capaciteitsbenutting moeten leiden tot lagere totale eigendomskosten. Veel aandacht is er voor het beheer van opslagsystemen. Door de toename van data worden deze complexer. HDS heeft een raamwerk, Hicommand Management Framework, dat voldoet aan de open standaarden die de Snia (Storage Networking Industry Association) ontwikkelt. De strategie van HDS, Truenorth genaamd, benadrukt openheid en makkelijk beheer. HDS wil in 2004 wereldwijd de grootste opslagleverancier zijn.
De huidige nummer 1, EMC, lanceerde onlangs met 'Centera' een nieuwe opslagarchitectuur. Daarmee kan men onveranderlijke objecten als (röntgen)foto's, films en e-mails online bewaren, opvragen en beheren. Dergelijke content online bewaren is duur; EMC claimt dit goedkoper te kunnen. Centera is gemaakt door de ontwikkelgroep in het Belgische Mechelen, een voortzetting van Filepool, dat EMC vorig jaar overnam.
 
Teus Molenaar

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-17T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.