BTG: maatregelen Opta werken contraproductief

De maatregelen van toezichthouder Opta bevorderen de concurrentie op de telecommarkt niet. Sterker nog, ze werken voor grote bedrijven averechts. Dit zei Rob Matthijssen, voorzitter van de Nederlandse vereniging van Bedrijfstelecommunicatie Grootgebruikers (BTG) deze week in zijn openingstoespraak van de BTG-Themadagen.

Door de lagere interconnectietarieven, die Opta voorstelt, kunnen telecomaanbieders goedkoper gebruikmaken van het netwerk van KPN. Hierdoor investeren ze niet in hun eigen infrastructuur. KPN blijft zodoende domineren, waardoor een concurrerende markt nog ver weg lijkt, aldus Matthijssen. BTG pleit voor meer flexibiliteit van de toezichthouder en minder bemoeienis.

Opta lauw

Een woordvoerder van Opta reageert lauw op de kritiek. "Ach, het is voor ons niet mogelijk iedereen te vriend te houden. Misschien houden we helemaal geen vrienden meer over. Het uiteindelijke doel, concurrentie op de markt, laat immers nog wel even op zich wachten." De maatregelen zijn volgens hem wel goed voor resultaten op de langere termijn.
De toezichthouder vindt het geen goed idee om de concurrenten van KPN met hoge interconnectietarieven te stimuleren een eigen netwerk aan te leggen. "Anders werken ze eerst aan infrastructuur en kunnen ze vervolgens de concurrentiestrijd niet meer aan", aldus de woordvoerder.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-21T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.