Microsoft animeert websites met Java

Dit artikel delen:

Softwarereus Microsoft onthulde gisteren een hulpmiddel voor zowel leken als professionele ontwerpers om web-animaties te creëren. Liquid Motion is het eerste concrete resultaat van de overname van web-ontwikkelaar Dimension X, dat Microsoft vorig jaar kocht. Het product was al geruime tijd in ontwikkeling en moest oorspronkelijk animaties maken in de programmeertaal Java.

Microsoft heeft Liquid Motion echter herschreven om gebruik te maken van de Direct Animation-interface in versie 4 van zijn Explorer-webbrowser. "Het gebruikt Java-klassen om de eigen bestanden af te spelen in andere browsers", zei Karl Jacob, voorheen werkzaam bij Dimension X en tegenwoordig hoofd van Microsofts divisie voor multimediaproducten. In beide gevallen gebruikt de afspeler een X-bestand, dat een nieuw en gesloten animatie-bestandsformaat is.
Liquid biedt vanzelfsprekend integratie met Frontpage, Microsofts programma voor het ontwerpen van webpagina's. Naar verwachting duikt het animatieproduct over enige tijd op in Microsofts aanstaande rendering-programma, codenaam Chrome. Die applicatie gebruikt vector-beelden en XML-instructies (eXtensible Markup Language) om multimediapresentaties van hoge kwaliteit te produceren. Liquids gedeeltelijke afhankelijkheid van Java staat in schril contrast met Microsofts strategie om zich van dat platform te distantiëren.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-15T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.