Unisys wapent zich met Windows

Leverancier schermt met gebruikersrapport

Unisys onderbouwt zijn stelling dat Windows wel degelijk bedrijfskritisch is met een rapport op basis van metingen bij achtenzestig gebruikers van zijn zware ES7000-servers. Dit onderzoek loopt nu twee jaar.

De klanten bij wie de metingen zijn verricht, bevinden zich in de Verenigde Staten. Zij zijn van tevoren akkoord gegaan de logbestanden van het besturingssysteem, de Datacenter-uitvoering van Windows, open te stellen voor Unisys. "Dit zijn dus niet resultaten van een benchmark waarvoor we systemen constant optimaliseren", zegt Kees Zijlstra, marketingmanager voor systemen bij Unisys.
Het bedrijf claimt voor zijn Windows-systemen nu een gemiddelde beschikbaarheid van 99,996 procent. Uit het onderzoek bleek dat 78 procent van de systemen non stop beschikbaar was, ofwel 100 procent. Deze percentages betreffen ongeplande uitval. Unisys schraagt de beschikbaarheid met zijn beheer- en monitorsoftware Sentinel, die het heeft verbeterd. Uiteindelijk moet dit ict als nutsmiddel mogelijk maken, ook voor Windows-servers. Het bedrijf verbeterde Sentinel begin dit jaar al voor zijn Clearpath-mainframes.

Migratie

Verkoopdirecteur Johan Eilering: "Tot op heden is er toch wel aarzeling in de markt voor bedrijfskritisch gebruik van Windows. Klanten vragen zich af of ze geen proefkonijnen zijn. Daar hoeft nu geen twijfel meer over te zijn. De migratie van mainframes naar open systemen is een feit. Dat zien we ook bij onze eigen mainframe-klanten." Volgens Eilering betreft dat ongeveer 10 procent van Unisys' mainframe-gebruikers in Nederland.
Zijlstra voegt toe dat migratie niet de enige weg voorwaarts is. "Klanten hebben de keuze. Ze kunnen hun mainframe blijven gebruiken als het prima voldoet of als ze veel in een specifieke applicatie hebben geïnvesteerd. Ze kunnen een combinatie van mainframe en open systeem gebruiken. En ze kunnen overgaan op alleen open systemen. Wij bieden voor al die gevallen een universele ondergrond met de cmp-architectuur (cellular multiprocessing) van de ES7000."
Producent Unisys heeft die machine nu ook vernieuwd. Het 540-model (Orion) is voorzien van Intels nieuwste Xeon MP-processoren met een kloksnelheid van 3 GHz. De nieuwe ES7000 kan maximaal 32 van die chips bevatten.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-14T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.