IBM stopt toch met OS/2 Warp

IBM trekt toch de stekker uit de voortzetting van zijn eigen PC-besturingssysteem OS/2 Warp. Uit de nieuwste plannen van de leverancier blijkt dat het ondersteuning voor het platform stapsgewijs stopzet. Dit staat in schril contrast met de aankondiging van medio vorige maand toen IBM liet weten OS/2 te voorzien van jaarlijks verschijnende opwaarderingen.

Het valt te betwijfelen of bedrijven nog wel een besturingssysteem willen gebruiken en opwaarderen terwijl de leverancier het niet langer ondersteunt. De client-uitvoering van het PC-besturingssysteem wordt vanaf 31 januari 2001 niet meer ondersteund. Vervolgens stopt de ondersteuning voor de server-variant op 31 mei 2001. Tot slot staakt de leverancier de officiële hulp voor OS/2 Workspace On Demand.

Veiling

IBM zegt dat het nog wel ondersteuning biedt op basis van een soort veilingsysteem. OS/2-gebruikers die niet willen migreren naar Windows 2000 of Linux, moeten dus dingen naar de ondersteuningsgunst van hun leverancier. IBM raadt het bedrijf klanten aan nieuwe applicaties naast bestaande OS/2-programma's te draaien totdat "platform-neutraliteit is bereikt om dan van besturingssysteem te wisselen", aldus het plan.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-19T00:00:00.000Z Jasper Bakker