Quarterdeck-suite alleen haalbaar via acquisities

Dit artikel delen:

AMSTERDAM - Quarterdeck wil zo snel mogelijk een krachtig platform uitbrengen voor samenwerking en communicatie op Internet en Intranet. Topman Gaston Bastiaens liet tijdens een bezoek aan Nederland weten dat nieuwe acquisities nodig zullen zijn om dit doel, een zogenaamde suite, te bereiken. Hij zoekt naar bedrijven die software ontwikkelen voor het uitwisselen van video en spelletjes via Internet. Dat zou het sluitstuk zijn van een uitgebreide 'suite' voor 'collaborative computing' en communicatie.

De eerste bouwsteen die Quarterdeck maakte voor deze suite, was Webtalk. Hiermee kan overal over de wereld via Internet worden getelefoneerd. Daarnaast gaat de suite de mogelijkheid bieden tot 'global chat'. Een belangrijke recente toevoeging aan Webtalk is 'document sharing'. Daarmee kunnen twee of meer mensen op verschillende locaties tegelijk samen met dezelfde applicatie werken. Dit onderdeel heet Talkshow en is ontwikkeld door Future Labs. Quarterdeck heeft met dit bedrijf inmiddels overeenstemming bereikt over een overname.

Belangrijkste stap

De overname van Datastorm Technologies, de eigenaar van Procomm communicatieprogrammatuur, is voorlopig de belangrijkste stap in de strategie van Quarterdeck rond produkten voor 'collaborative computing' en communicatie.
Datastorm zorgt via Procomm Plus 2.11 voor de inbreng in de suite van geïntegreerde fax-mogelijkheden, Telnet, FTP (file transfer protocol) en een Winsock-compliant - een DLL-file die Microsoft Windows gebruikt om te communiceren met TCP/IP en Internet. Telnet is een Internet-protocol dat het mogelijk maakt in te loggen op andere computersystemen op het Net.
In de suite ontbreken nu nog twee belangrijke mogelijkheden, namelijk het uitwisselen van video en spelletjes. Bastiaens denkt in 1997 of misschien zelfs eerder, bedrijven over te kunnen nemen die voor deze inbreng zorgen. Acquisitie heeft zijn voorkeur boven het zelf ontwikkelen. Dat laatste duurt nu eenmaal lang. En Bastiaens heeft haast, want zo'n beetje de hele software-industrie heeft zich op Internet geworpen. Volgens de topman zal Quarterdeck als eerste leverancier een complete 'suite' kunnen aanbieden. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-17T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.