Intel krap in productiecapaciteit

Intel heeft een luxeprobleem. Het wil zo snel mogelijk al zijn processoren uitrusten met MMX, maar het heeft onvoldoende productiecapaciteit. Als 's werelds grootste chipfabrikant beschikt Intel niet alleen over de meeste chipfabrieken, maar verdient het ook de ruimste marges op zijn silicium.

Intels senior vice-president Albert Yu heeft verklaard dat het bedrijf in de eerste helft van 1998 al zijn Pentium-microprocessoren zal uitrusten met MMX. "De vraag daarnaar is groter dan van enig ander product uit de geschiedenis van Intel", aldus Yu. Volgens hem zal ook het productievolume van de Pentium II nog dit jaar dat van de Pentium Pro overtreffen.

Uitval

Michael Slater, voormalig hoofdredacteur van Microprocessor Report en oprichter van Microdesign Resources, denkt echter dat het om reden van de geringe capaciteit niet zo'n vaart zal lopen met de omschakeling. Slater meent dat die pas in de zomer van 1998 volledig zal zijn gerealiseerd.
De Pentium met MMX is door het grotere cache-geheugen ongeveer 50 procent groter dan een Pentium zonder MMX. De MMX-chip heeft door het grotere oppervlak ook meer kans op uitval tijdens het productieproces. Slater: "Intel heeft twee keer zoveel siliciumwafels nodig om dezelfde hoeveelheid Pentiums met MMX te maken. Overstappen betekent een verdubbeling van de capaciteit." RR

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-16T00:00:00.000Z René Raaijmakers