Boeing bouwt groot netwerk

Dit artikel delen:

Boeing gaat een negen miljard dollar kostend satelliet-netwerk bouwen, waarmee overal ter wereld met Internet verbinding kan worden verkregen.

De grootste vliegtuigfabrikant ter wereld heeft tevens voor 100 miljoen dollar een belang van tien procent genomen in Teledesic, de onderneming die het satelliet-systeem gaat exploiteren. Ook telecommunicatie-pionier Craig McCaw en Microsoft-topman Bill Gates hebben in Teledesic geld gestoken.
De betrokkenheid van Boeing verhoogt de kans dat dit ambitieuze plan snel realiteit wordt. Over een jaar of vijf zullen de meest geavanceerde diensten in de meest afgelegen streken van de aarde beschikbaar zijn. Boeing wordt hoofdaannemer van het breedbandige 'Internet-in-the-sky'.

Glasvezelkwaliteit

Ongeveer 300 satellieten die in een baan vrij laag rond de aarde cirkelen, zullen worden gebruikt voor dit project. Het wordt het eerste satelliet-netwerk dat wereldwijd 'glasvezel kwaliteit' toegang biedt tot telecommunicatie-diensten, zoals breedbandige Internet, videoconferenties en interactieve multimedia. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-16T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.