HP laat EMC vallen in ruil voor Hitachi

Hewlett-Packard en Hitachi hebben een oem- (original equipment manufacturer) en technologie-overeenkomst voor opslagsystemen en software gesloten. Hiermee wil HP zich laten gelden op de lukratieve markt voor Storage Area Networks (SAN).

De computerfabrikant heeft echter al een relatie met opslagspecialist EMC, maar is daar kennelijk niet zo over te spreken. De computerfabrikant geeft toe dat het klanten mogelijk verward heeft toen het aankondigde de gesloten SAN-technologie van EMC te ondersteunen. Marketingmanager David Scott voor HP's 'enterprise storage'-divisie drukt het plastisch uit: "EMC's verbondenheid aan een gesloten architectuur wijkt af van ons open SAN-beleid." Naar verluidt heeft HP EMC nog wel benaderd voor het 'oem-produceren' van diens producten, maar dat voorstel zou zijn afgeketst.

Afstemmen

Scott voegt daar aan toe dat het bedrijf het steeds moeilijker vond om de eigen opslagstrategie gelijk te laten lopen met die van EMC. Dit bleek vooral lastig te zijn bij grote tot zeer grote klanten die volgens hem meer voelen voor open systemen. "Bovendien kan Hitachi Data Systems een hogere beschikbaarheid bieden dan de 99,999 procent die EMC biedt." Algemeen directeur Marylin Edling van HP's 'enterprise systems'-groep formuleert het nog krachtiger: "EMC's Symmetrix-technologie is een architectuur die nu snel verouderd."
Analisten menen dat de hernieuwde interesse van HP voor de opslagmarkt een grote impact kan hebben. Zowel op die markt als op het bedrijf zelf, gezien de nu verstoorde band met EMC. Deze leverancier van opslagsystemen wist vorig jaar ongeveer één miljard dollar te generen met het verkopen van zijn Symmetrix-opslagsystemen aan gebruikers van HP-computers. Dat is éénvijfde van de totale omzet. Opslagsystemen maken tegenwoordig 65 procent uit van de totale aanschafkosten voor computersystemen.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-14T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.