IBM maakt clustering makkelijker

IBM gaat het voor gebruikers makkelijker maken hun mainframesystemen te clusteren. Onlangs introduceerde het bedrijf een aantal voorzieningen voor parallel-sysplex, de techniek die het mogelijk maakt systemen te clusteren. De voorzieningen gelden alleen voor de nieuwe G3 lijn van Cmos systemen.

Clustering maakt het mogelijk bepaalde applicaties toe te wijzen aan specifieke processoren in een cluster. Het grote voordeel is het verlagen van de kosten en het verhogen van de beschikbaarheid van applicaties. In de praktijk is de migratie echter ingewikkeld.
Managers van middelgrote rekencentra staan vaak afwijzend tegenover clustering, omdat het te duur is. Dat is voor een deel toe te schrijven aan de extra hardware die nodig is om het verkeer tussen mainframes te regelen.
"Veel van onze klanten hebben ons gevraagd om clustering makkelijker mogelijk te maken", zegt George Walsh, hoofd van de S/390 hardware divisie. Per 1 juli hoeven gebruikers niet meer extra te betalen voor de clustervoorziening. Ze krijgen dan tegen gereduceerde kosten de beschikking over een vrije processor, de zogenoemde ICF (internal coupling facility). Gebruikers van grote rekencentra hebben echter al te kennen gegeven dat ze deze ICF alleen voor het maken van backups zullen gebruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-09T00:00:00.000Z Mark Plekker