Veel oude PC's in Nederland

Na Australië, waar 52 procent van de bevolking een PC heeft, is het computerbezit in Nederland met 43 procent het grootst. Dat is evenveel als in de Verenigde Staten en iets meer dan in Hongkong en Canada.

Dit blijkt uit de International Internet Awareness and Usage Study. Voor Nederland nam het bureau NSS/Marktonderzoek aan die studie deel. Het onderzoek werd uitgevoerd in 22 landen onder 21.066 volwassenen.
Omdat in Nederland relatief veel verouderde computers staan, blijft het modembezit hier achter bij de eerder genoemde landen. Koploper is de Verenigde Staten met 32 procent (vorig jaar 19 procent). In Australië vond bijna een verdubbeling plaats: van 12 procent naar 23 procent. Qua modembezit staat Nederland (15 procent) op de vijfde plaats na Hongkong (17 procent). Over het algemeen blijkt dat mensen die de beschikking hebben over een modem, ook toegang hebben tot Internet. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-09T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.