Goedkoop faxen via Internet

Dit artikel delen:

Faxen versturen kan goedkoper via Internet, vooral naar het buitenland. Word Online, een Internet Service Provider uit Naarden, lanceert een faxservice die vooral voor de bulkverstuurders interessant is. Deze service, die men Jfax noemt, wordt op de markt gezet als een dienst voor mensen die veel reizen of voor bedrijven die een virtueel telefoonnummer in een wereldstad wensen.

Jfax heeft twee functies: ontvangen van fax en voice mail en ten tweede het verzenden van faxen. In de eerste plaats kan men met het Jfax-netwerk zowel fax'en als voice mail via e-mail ontvangen. Maar het verzenden van fax'en via een dergelijk systeem lijkt interessanter omdat voor de verzending niet de PTT Telecom-tarieven betaald hoeven te worden. Doordat men voor lokale telefoonkosten kan faxen, wordt tot zo'n tachtig procent op telecomkosten bespaard. Bovendien hoeft een bulkverzender geen faxserver aan te schaffen.
De fax-server van World Online krijgt de beschikking over dertig lijnen. Het zendgedeelte is nog niet operationeel volgens een medewerker van World Online. Binnen enkele weken moet het mogelijk zijn te zenden. De kosten voor het verzenden van een fax zullen op iets meer dan een kwartje per stuk komen te liggen. Voor dat bedrag kan men dan een fax versturen naar wereldsteden als Bombay, New York, Hong Kong, Londen en Amstedam. AM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit is een zeer interessant artikel. Ik ben sinds kort werkzaam als zelfstandig ondernemer (freelance tolk). Hierbij moet er veel administratie geregeld worden. Soms is er haast bij en dan is het handig om snel een fax te kunnen sturen en natuurlijk zo voordelig mogelijk. De Jfax lijkt me zeer aantrekkelijk en zou graag hier meer informatie over willen ontvangen. Kan dat?

Faxen is ouderwets, duurt relatief lang en is onderhevig aan storingen.

De komst van e-Mail heeft de nadelen van 'het faxen' weggenomen en is uitgegroeit tot een wettelijk erkend medium om snel, storingsvrij en gratis bevestigingen naar ook zakelijke gebruikers te sturen ..

@ Gg
Faxen is niet ouderwets en internationaal nog steeds de enige rechtsgeldige manier van communiceren. Vele landen kennen e-mail geen rechtsgeldige status toe.

De woorden 'snel, storingsvrij en gratis' zijn zeker niet altijd op e-mail van toepassing. Behalve het probleem spam heeft e-mail genoeg nadelen, soms duurt het uren voor een mail aankomt.

Online faxen is nog steeds bij de tijd, ik gebruik sinds een tijdje Axiatel' s services en het is veel handiger en sneller dan mijn oude faxmachine. De service heeft overigens ook een spamfilter en je kan ook via je eigen email een fax versturen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-02T00:00:00.000Z Ad Mulder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.