Olivetti fors in het rood; toch positief over PC's

MILAAN - Ondanks een verlies van een miljard dollar (1600 miljard lire) over fiscaal 1995, blijkt het Italiaanse computer- en telecom-concern Olivetti positief over de ontwikkelingen binnen de PC-divisie. Voor het eerst sinds lange tijd leverden de PC-activiteiten, goed voor zo'n 20 procent van de omzet, geen verlies op.

Het enorme verlies op de met 10 procent gestegen omzet van 9840 miljard lire wordt veroorzaakt door herstructureringskosten. De onverwacht goede resultaten van de PC-divisie zijn volgens de meeste analisten echter geen reden tot overdreven optimisme: "Het feit dat het met de PC's goed gaat is prachtig, maar de resultaten moeten in het lopende jaar gecontinueerd worden", aldus één van hen.
Vorig jaar verkochten de Italianen 720.000 PC's. Dit jaar rekenen ze op 900.000 exemplaren, volgens dezelfde analisten een zeer ambitieuze doelstelling. In het eerste kwartaal zouden inmiddels 28 procent meer machines verkocht zijn als in dezelfde periode van vorig jaar. MU

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-26T00:00:00.000Z Maurice van Uden
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.