Client/server voor de AS/400-omgeving

ALMERE - Het Amerikaanse AS/400-softwarehuis MRC International heeft Nederland als basis gekozen voor de internationalisatie van zijn produktlijn. Kern van het bedrijf is het pakket MRC Productivity Series. Hiermee kunnen zowel RPG- als client/server-toepassingen voor de AS/400-omgeving worden gegenereerd.

Wouter Piët, eerder werkzaam als international sales manager bij Uniface, is managing director van MRC International. Sinds kort is het bedrijf opgenomen in het officiële Application Development Program van IBM. Piët: "Dat betekent dat onafhankelijke consultants de software die wij leveren doormeten en bekijken of bijvoorbeeld de prestaties voldoende zijn."
Het veertien jaar oude MRC (wat staat voor Michael, Ross & Cole) richt zich op het maken van ontwikkelsoftware voor de AS/400-omgeving. De eigen ontwikkelafdeling is twaalf man sterk. MRC heeft volgens Piët zo'n 2500 klanten. "De grootste markt voor AS/400-systemen ligt hier in Europa. Vandaar dat we ons daarop richten. AS/400-gebruikers zijn erg trouw. Onderzoek wijst uit dat slechts 4 procent overweegt om bijvoorbeeld over te stappen op een ander platform. De AS/400-markt groeit overigens met zo'n 15 procent per jaar."
De Productivity Series van MRC genereert RPG-sourcecode en objecten voor AS/400 en Visual Basic voor de PC. Compilatie is slechts een kwestie van een druk op de knop. Later dit jaar komt MRC ook met een compilatie naar de C-omgeving.
Piët meent dat client/server weliswaar erg modieus is, maar dat lang niet iedereen hier op zit te wachten. Pure data entry programma's zijn vaak veel efficiënter met 5250-schermen dan met grafische schermen. De roep om client/server-toepassingen komt vaak van de verkoop- en marketingafdelingen die hogere eisen stellen aan de informatie.
Tot de doelgroep van MRC rekent Piët bedrijven met een vrij kleine IT-afdeling die een grote groep gebruikers moeten ondersteunen. "Dat is typerend de situatie bij veel bedrijven die met AS/400-systemen werken. Applicatie-ontwikkeling gaat met Productivity Series sneller dan met RPG. Kleine IT-teams hebben daar baat bij."
Naast het bouwen van client/server-toepassingen leent het produkt zich ook goed om RPG-applicatie om te bouwen naar de Windows-omgeving. "Er zijn schattingen gemaakt dat er 3,5 miljard RPG-coderegels in omloop zijn. Dan is er volgens mij ook behoefte aan programmatuur om deze regels zonder al te veel inspanning te herontwikkelen naar een andere omgeving." MP

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-26T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.