Managed hosting door True

Intergraph boekt overwinning op Intel

 

Intergraph, fabrikant van grafische werkstations, heeft de eerste ronde gewonnen in de juridische strijd tegen chipproducent Intel over de schending van diverse technologie-patenten.

Deze zaak werd vorig jaar aanhangig gemaakt. De federale rechter in Alabama veroordeelde Intel tot het verstrekken van gedetailleerde productinformatie, geavanceerde proefmonsters, vroege productie-exemplaren van chips en de uiteindelijke processoren zelf.
De rechter kwam tot deze beslissing om Intergraph niet te belemmeren met zaken doen terwijl de rechtszaak loopt. "We staan nu niet langer onder druk terwijl de zaak zich voortsleept", zei Intergraph-president Jim Meadlock. Intel gaat dit gerechtelijk gebod aanvechten voor de beroepsrechter in Washington, maar zegt de zaak nog steeds buiten de rechtszaal te willen oplossen. Meadlock reageerde dat hij het beroep al had verwacht, omdat zijn bedrijf sterk staat in deze zaak en dat dit een precedent kan scheppen.

Uitbreiding

Intergraph breidde de aanklacht onlangs uit met beschuldigingen van anti-concurrerend gedrag en schendingen van anti-trust wetgevingen door Intel. De computerfabrikant beweert dat het sinds mei vorig jaar, toen het de klachten uitte, is afgesneden van Intels technische en marketing-ondersteuning. Zo ontving de firma alleen proefexemplaren van de 333 MHz Deschutes-processor op de dag dat deze chip officieel werd gelanceerd.  JB
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1382309). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×