Ampex introduceert 330 GB tapedrives

Ampex uit Redwood City heeft de capaciteit van zijn DST-tapestations opgeschroefd tot 330 Gbytes per cassette. Het zoeken van data op de tapes gaat met een snelheid van 1,6 Gbyte/s, lezen met 15 Mbyte/s. De tapes spoelen in zes seconden van voor naar achter.

De drives zijn naar wens te verkrijgen met databuffers van 64 tot 256 Mbyte. Als de data zich in deze buffers bevindt, kan de overdrachtssnelheid 20 Mbyte/s bedragen. De nieuw drives gebruiken de 'helical scan'-technologie (draaiende leeskoppen, zoals in videorecorders). De voorgaande generaties Ampex-tapes van 50 of 150 Gbyte kunnen ook door de drives worden gelezen. Tapesystemen met zulke capaciteiten zijn traditioneel in gebruik bij Nasa. Ook bedrijven met groeiende databestanden tonen in toenemende mate interesse voor deze massa-opslagsystemen.
DST tapes zijn 19 millimeter breed. De afmetingen van de cassettes bedragen 20,6 cm bij 36,6 cm, iets groter dan een A4'tje. De kleinste automatische tape-bibliotheek die Ampex levert, de DST 412 met één tapedrive, heeft een capaciteit van 2,4 Tbyte. Een robotarm verwisselt de tapes in minder dan tien seconden. Volgens Ampex is de gemiddelde zoektijd in dit systeem 109 seconden. Grotere modellen bevatten tot vier drives. Tapedrives hebben een adviesprijs van 115.000 dollar, een geautomatiseerde bibliotheek van 2,4 Tbytes (7 tapes) kost 160.000 dollar. De 12,8 Tbyte bibliotheek komt op 320.000 dollar. RR

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-25T00:00:00.000Z René Raaijmakers
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.