Computerbedrijven in digitale televisie

Compaq, Microsoft en Intel streven naar verregaande samenwerking met de omroepwereld. Doel is om digitale televisie succesvol in de markt te zetten. De drie bedrijven willen dat PC's, PC-TV's en digitale tv-toestellen gebruik gaan maken van dezelfde ATSC-applicaties.

Tijdens een toelichting op Compaqs Innovate Forum '97 in Houston gaf Bob Stearns, senior vice president technology & corporate development van Compaq, aan dat digitale televisie een zeer aantrekkelijke groeimarkt vormt. "Zij biedt een combinatie van hoge-resolutievideo en hifi-audio met de interactieve aspecten van de PC en Internet. Kijkers krijgen zo mooier beeld, beter geluid en nieuwe informatie- en amusementsdiensten voorgeschoteld. Samenwerking met de omroepwereld is wel noodzakelijk om digitale televisie op korte termijn succesvol te ontwikkelen."
Belangrijk hierbij is dat er een standaard wordt gebruikt voor de transmissie van digitale rtv-signalen. Compaq, Microsoft en Intel ijveren voor specificaties die zijn gebaseerd op Advanced Television Systems Committee (ATSC). Het trio heeft al plannen om in voorjaar 1998 de eerste PC's op de markt te brengen die uitgezonden digitale video en data kunnen ontvangen.
Of tv-fabrikanten staan te springen om een innige samenwerking met potentiële concurrenten uit de computerindustrie moet nog wel worden afgewacht. Ook Stearns onderschrijft dit. "Fabrikanten zullen eerst moeten nadenken over onze plannen. Met name de 'schizofrenen' onder hen: zij die zowel televisies als PC's maken." RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-18T00:00:00.000Z Rik Sanders