DEC helpt bij overstap van Intel naar Alpha

Digital Equipment Corporation (DEC) lanceert een nieuwe versie van zijn FX32-software voor het automatisch vertalen van gecompileerde programma's (binaire code). Hiermee wil de leverancier zorgen dat elke applicatie die draait op Intel x86-processoren ook bruikbaar is op de eigen Alpha risc-chips zonder rigoreuze aanpassingen.

Versie 1.3 van FX32 verhoogt het algehele prestatieniveau van Intel-applicaties op Alpha systemen met minimaal 20 procent verhogen, aldus DEC. Dit bereikt de software doordat de kern-vertaalmodule, Optimizer, is herschreven voor een efficiëntere data-verwerking. Zo is deze nieuwe versie geoptimaliseerd voor applicaties die multimedia-inhoud creëren. Hieronder vallen Framemaker, Illustrator en Photoshop van Adobe, Publisher van Microsoft en Director van Macromedia. Deze media-optimalisatie valt samen met de introductie van een nieuw Alpha-werkstation genaamd Creation Studio. Vreemd genoeg wordt het veelgebruikte Quarkxpress niet speciaal ondersteunt door FX32. DEC zegt dat het hiermee wacht tot er een Alpha-specifieke versie uit is.
FX32 1.3 ondersteunt verder plug-in programma's voor browsers, zoals Adobe Acrobat, en alle X86-diensten. Hieronder vallen ondermeer het gebruik van screensavers, printen en andere mogelijkheden die x86-programma's bevatten. De software is gratis verkrijgbaar en draait onder versie 4.0 van Windows NT.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-17T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.