Coks Stoffer moet diensten Cisco versterken

Vorige week is Coks Stoffer aangesteld als algemeen directeur van Cisco Nederland. Deze aanstelling past in de ambitie van het bedrijf om het dienstenportfolio van Cisco te versterken.

Veel telecomaanbieders en internetbedrijven in Nederland bouwen op dit moment ip-diensten uit om daarmee naast beveiligde dataverbindingen ook spraak en video aan te kunnen bieden. Cisco is er alles aan gelegen om bij de investeringen die voor deze vernieuwing nodig zijn riante positie als aanbieder niet kwijt te raken.
En er zijn kapers op de kust. Telecombedrijf Versatel heeft enige maanden geleden in zijn Nederlandse vestiging gekozen voor het ip-telefoniesysteem van Mitel. Deze fabrikant heeft ook een prominente plek naast Cisco gekregen voor de ip-telefoniepoorten die Versatel in opdracht van bedrijven beheert.
Stoffer is tot half mei nog managing director van EDS Nederland, waar hij medio 2001 in dienst kwam als vice-president Sales & Business Development Benelux en Scandinavië. Kort daarna werd hij tevens algemeen directeur van EDS Nederland. Daar heeft hij een grote rol gespeeld in de reorganisatie van EDS tot marktgerichte onderneming. Een van zijn belangrijkste wapenfeiten is het binnenhalen in 2002 van de uitbestedingsovereenkomst met ABN Amro. Vóór EDS was Stoffer werkzaam bij Tandem, NCR en Lotus.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-22T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.