Hitachi Data aast op Comparex-gebruikers

Hitachi Data Systems (HDS) is teruggekeerd op de Nederlandse markt in een poging Comparex-klanten weg te lokken. Die leverancier van mainframes en opslagsystemen, vorig jaar overgenomen door het Zuid-Afrikaanse handelsconcern Persetel Q Data Holding, verbrak vorige maand de banden met HDS ten gunste van opslagconcurrent EMC.

De terugkeer naar Hollandse bodem maakt deel uit van een Europese expansie die ook Duitsland, België, Spanje en Oostenrijk omvat. De Nederlandse woordvoerder Han Stapersma bevestigt dat HDS zich met deze landenuitbreiding mede richt op gebruikers van Comparex-systemen. Hij kan echter nog geen details verstrekken, aangezien de Hollandse vestiging nog maar net van start gaat.

Hewlett-Packard

De vijf landen waar HDS nu nieuwe vestigingen opzet, zijn net de landen die het enkele jaren terug had verlaten ten gunste van Comparex, wat van oorsprong een joint venture was tussen moederbedrijf Hitachi en chemieconcern Basf. Analisten menen dat HDS ook dichter bij het vuur wil zitten wat betreft de serverklanten van Hewlett-Packard. Die computerfabrikant verkoos in juli vorig jaar HDS als toeleverancier van opslagsystemen boven marktleider EMC.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-21T00:00:00.000Z Jasper Bakker