Larry Ellison wil Apple redden

Oracle's directeur en grootaandeelhouder Larry Ellison wil een meerderheidsbelang in Apple verwerven. Hij wil dit doen als privé-persoon in samenwerking met een groep investeerders. Dit meldde de 'San José Mercury', een grote krant in Silicon Valley.

Aan de hand van de reacties op zijn proefballonnetje zal Ellison besluiten of hij inderdaad zijn reddingsoperatie doorzet. Momenteel heeft Apple een beurswaarde van iets boven de twee miljard dollar. Het bijeenbrengen van het geld voor een controlerend belang zal lastig kunnen zijn, maar lijkt niet het grootste probleem omdat het privé vermogen van Ellison alleen al op ruim zes miljard wordt geschat. Als hij zeggenschap verwerft bij Apple dan kan het huidige management, inclusief Gill Amelio, vertrekken. De Oracle-topman laat zich laatdunkend uit over het Apple-management en vooral over de voorzitter van de raad van commissarissen, Mark Markula, een manager die vanaf de oprichting van Apple bij het bedrijf betrokken is geweest.
Ellison zegt dat de merknaam van Apple nog steeds krachtig is en de trouw van de Apple-gebruikers aan het merk hoog blijft. Apple zou volgens hem een goedkope Macintosh kunnen maken (voor 750 dollar) die als Netwerk Computer kan dienen. Steve Jobs, inmiddels als adviseur weer betrokken bij Apple, noemde in een commentaar de hele situatie bizar. Jobs en Ellison zijn bevriend. AM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-04T00:00:00.000Z Ad Mulder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.