The Sky is Blue

De Schotse kunstenaar Sandy Smith heeft oude pc's en Apple-computers gebruikt om kunstwerken te maken. Hij heeft nu een kamer-in-een-kamer gemaakt met stapels oude maar werkende computers en beeldschermen. Het kamer-kunstwerk, genaamd Untitled (The Sky is Blue), is bijna twee meter hoog en drie meter breed.

Untitled bestaat uit ongeveer honderd computers en zestig beeldschermen. Ze staan bijna allemaal aan, waardoor het geheel een sterk elektrisch veld genereert. Bezoekers van de expositie te Glasgow kunnen het kunstwerk betreden om belicht door de gloed van monitoren de kunst te ervaren.
De expositieruimte is in twee stukken verdeeld door Smiths firewall, een drie meter hoge muur die bestaat uit zo'n negentig computers en zesentwintig beeldschermen. Deze muur heeft een halve boog, opgebouwd uit op elkaar steunende monitoren, waar de bezoekers onderdoor moeten lopen om van de ene naar de andere ruimte te komen. De muur laat muziek horen van het Homework-album van de Franse elektroband Daft Punk.

Vingeroefeningen

Smith heeft eerder al vingeroefeningen gedaan. Hij heeft bijvoorbeeld vorig jaar al een boog van beeldschermen gevormd en geprobeerd een iglo-achtige constructie te bouwen. De 'iglo' is echter ingestort, waarbij twee beeldschermen zijn gesneuveld. Daarnaast heeft de Schot een kleinere, buitenwaarts gekeerde voorloper van Untitled gemaakt. Die constructie, The Blackhouse genaamd, bestond uit zestig computers en zestien beeldschermen. Daarbij lieten enkele van de systemen natuurgeluiden in een 'loop' horen. Bovendien lieten een paar schermen webcambeelden en computergegenereerde landschappen zien.
 
http://www.computersforart.org/create/


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-08T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.