Philips en Dell leveren aan elkaar

Philips en Dell hebben vorige week een overeenkomst gesloten voor de wederzijdse levering van onder meer lcd-schermen en complete computers. Dit contract heeft een looptijd van vijf jaar met een geschatte maximumwaarde van 5,5 miljard euro.

De Nederlandse elektronicaproducent levert lcd-schermen, reguliere monitoren, opslagapparaten, netwerkelektronica en andere componenten aan de Amerikaanse pc-leverancier. De pc-leverancier is voortaan Philips' wereldwijde voorkeursleverancier van industriestandaard servers, opslagapparaten, werkstations en pc's. Verder verkoopt Dell pc-randapparatuur van Philips, zoals cd- en dvd-branders.
Deze overeenkomst is een welkome steun voor Philips' schermenproductie. Diens joint ventures voor beeldschermen met het Koreaanse LG Electronics, LG Philips Displays en LG Philips LDC Corporation, leden vorig jaar een verlies van 500 miljoen euro. Verder verloor de Nederlandse onderneming vorig jaar 510 miljoen euro op zijn componentendivisie.
Philips en Dell werken voortaan ook samen aan technologieplanning, voorraadketenbeheer, marketing en het ontwikkelen en neerzetten van standaarden voor optische data-opslag. Philips' schatting van een maximale waarde van 5,5 miljard euro is gebaseerd op een jaarlijkse omzetgroei van 25 procent uit deze overeenkomst.
Dell heeft eerder al leveringscontracten voor dezelfde componenten gesloten met IBM (maart 1999) en Samsung (maart 2001). Deze overeenkomsten hebben elk een waarde van zestien miljard dollar, uitgesmeerd over meerdere jaren.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-05T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.