Floppy-disk Sony slaat 200 MB op

Sony heeft op de Cebit '98 haar nieuwe floppy disk-technologie gedemonstreerd. Op deze diskette van 3,5 inch is het mogelijk in een hoog tempo 200 MB aan gegevens op te slaan.

Met dit opslagmedium, de HiFD (high capacity floppy disc) wil Sony de concurrentieslag aangaan met Iomega en Imation. De techniek is een gezamenlijke ontwikkeling van Sony en Fuji Photo Film. Een aantal fabrikanten waaronder Alps Electric en Teac hebben zich achter de basis-specificaties geschaard.
De capaciteit van 200 MB laat alle voorgaande floppy disk-formaten achter zich. De techniek voor het wegschrijven en lezen lijkt sterk op die van harde schijven. De nieuwe disk is compatibel met de huidige 3,5 inch-schijfjes. Uitwisseling van de gegevens tussen beide formaten is daardoor eenvoudig.
Sony is overigens vrij laat met haar antwoord op de Zip-drive van Iomega en de SuperDisk van Imation, die respectievelijk een capaciteit van 100 MB en 138 MB hebben. Vooral Iomega heeft al een enorme schare gebruikers. De installed base was eind vorig jaar tien miljoen eenheden, terwijl SuperDisk toen op drie miljoen eenheden zat. SuperDisk is echter bezig aan een snelle opmars.  CORR.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-27T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.