Opvolger Windows 95 komt volgend jaar

De opvolger van Windows 95 zal naar het zich laat aanzien wat langer op zich laten wachten. Microsoft heeft aan diverse PC-leveranciers laten weten dat het niet in staat zal zijn de nieuwe software te leveren voor het kerstseizoen. Een testversie van het vernieuwde Windows zal evenwel deze zomer verschijnen.

Windows 95 zal er voor de gemiddelde gebruiker totaal anders gaan uitzien. Een Internet-browser is volledig in het besturingssysteem geïntegreerd. Bovendien zal het onderscheid vervagen tussen lokaal opgeslagen bestanden en die welke op het Internet of intranet staan. Ten slotte krijgt de vernieuwde versie een zogenoemde 'Active Desktop', waarmee gebruikers informatie automatisch van het Internet kunnen halen, vergelijkbaar met de momenteel zeer populaire Pointcast-software. Een belangrijke verbetering belooft de toevoeging van de 'On now' technologie te worden, die de tijd, nodig voor het opstarten van een PC, drastisch moet bekorten.
Mogelijk wil Microsoft de radicale wijzigingen langer testen. Gebruikers zouden immers verward kunnen raken als het onderscheid tussen bestanden op de PC en het Internet vervaagt. Ook is het mogelijk dat de softwareleverancier versie-moeheid constateert bij gebruikers en daarom het ambitieuze ontwikkeltempo terugschroeft. AM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-28T00:00:00.000Z Ad Mulder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.