Intel werkt aan nieuw Slot-ontwerp

Intel heeft plannen voor een nieuw Slot-ontwerp voor de Pentium II-processor, dat de overgang van 32-bit naar 64-bit architecturen moet vereenvoudigen.

Deze aankondiging luidt het einde in van het huidige Slot-cartridge-systeem dat PC-fabrikanten gebruiken voor hun moederborden. Intel zou deze overstapplannen al wel hebben onthuld aan zijn oem-klanten (original equipment manufacturers) in een vertrouwelijke document.
Volgens Amerikaanse berichten zal Intel een 32-bit processor fabriceren, die is afgeleid van de Pentium II. Deze chip draagt de codenaam Tanner en vormt de overgangsbrug naar de 64-bit architectuur (IA-64). Tanner gebruikt het zogenoemde 'Slot M' om te communiceren met de rest van het computersysteem. Deze verbinding verschilt sterk van het Slot 2-ontwerp dat gebruikt wordt in de Deschutes-processor, die komende maand uitkomt. Slot M zou echter wel compatibel zijn met de eind volgend jaar verschijnende 64-bit Merced-processor.

Migratie

Deze Slot-technologie moet gebruikers een naadloze migratie bieden van 32-bit Tanner-systemen naar 64-bit Merced-computers. Beide types processoren kunnen dus in Slot M geplaatst worden, dat een 128-bit systeembus en eigen geheugen krijgt. Intel benadrukt nog dat de Merced compatibel is met oudere x86-processoren en de daarvoor bestaande software door een gedeelte van de chip te gebruiken dat binaire code afhandelt.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-27T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.