Sun roept hulp IBM in voor Java

Sun Microsystems, de ontwikkelaar van het Java-besturingssysteem voor netwerkcomputers (NC's), heeft IBM's hulp ingeroepen om dit besturingssysteem eindelijk te kunnen lanceren. IBM biedt de expertise van zijn 2400 Java-ontwikkelaars om het Java OS stabieler te maken. Oorspronkelijk moest dit product anderhalf jaar geleden al gereed zijn.

De twee bedrijven hopen dat de betrokkenheid van IBM het vertrouwen in NC's op basis van Java zal vergroten. Sun wil hiermee ook benadrukken dat zijn besturingssysteem geen gesloten omgeving is. De Java-programmeurs van beide computerfirma's zullen samenwerken aan problemen als de beveiliging, de aansturing van randapparatuur en de administratie binnen het besturingssysteem. Daarnaast werken IBM en Sun gezamenlijk aan hulpmiddelen en diensten voor Java-ontwikkelaars en cursussen voor software- en hardwareleveranciers.

Delen

Beide computerbedrijven hebben veel ingezet op het Java-besturingssysteem. Sun zegt dat het deze maand zijn Javastations zal leveren. Ruim achttien maanden geleden kondigde de leverancier deze computers al aan. IBM beweert binnen enkele maanden zijn Network Station op basis van Java te introduceren. Overigens delen de twee de marketing-verantwoordelijkheid voor het besturingssysteem.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-27T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.