TU Eindhoven en NatLab in asynchrone chips

De Technische Universiteit Eindhoven toont binnenkort een geavanceerde ontwerp-aanpak op gebied van asynchrone chips en systemen. Samen met het Philips Natuurkundig Laboratorium zijn krachtige ontwerp-gereedschappen ontwikkeld.

Voordelen van asynchrone chips zijn een hoge verwerkingssnelheid, laag energieverbruik, lage elektromagnetische straling en grote betrouwbaarheid. Toponderzoek op dit gebied staat centraal tijdens de Async97, een internationaal symposium dat van 7 tot en met 10 april op de universiteit wordt georganiseerd. Ruim honderd onderzoekers uit de Verenigde Staten, Japan en Europa doen hier aan mee.
Onderzoek naar asynchrone schakelingen gebeurt veelal in samenwerking tussen universiteiten en de elektronica-industrie. De enorme groei van het aantal transistoren op een enkele chip zal naar verwachting nog zeker zo'n tien jaar doorgaan.

Goedkoper

In de toekomst zullen op een enkele chip meerdere microprocessoren voorkomen. Ze zitten naast digitale signaalprocessoren, stukken applicatie-specifieke IC's en veel geheugen van diverse soorten. Samen met de 'embedded software' zal dit steeds meer leiden tot complete 'embedded systems' op silicium schijfjes. Dergelijke elektronische schakelingen worden op steeds grotere schaal in systemen en consumentenprodukten toegepast. Tijdens de conferentie zullen ook gereedschappen worden gedemonstreerd die energiezuinige chips moeten opleveren tegen sterk gereduceerde ontwerpkosten. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-28T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.