Silicon Graphics gaat alliantie aan met Philips

HANNOVER - Silicon Graphics en Philips gaan intensiever samenwerken. De Amerikaanse computerfabrikant is daartoe een alliantie aangegaan met Philips-dochter BTS, Broadcast Television Systems. Men wil gezamenlijk oplossingen bieden voor digitale media.Beide ondernemingen spelen daarbij in op de behoefte aan systeemintegratie in de omroepwereld. Bij de professionele nabewerking van filmmateriaal (post-production), film, animatie en interactieve digitale media-servers worden steeds meer maatwerkoplossingen gevraagd.

Silicon Graphics heeft als fabrikant van visuele computer- en server-systemen een sterke positie in de mediawereld. BTS levert apparatuur voor de inrichting van studio's alsmede mobiele televisiesystemen. De twee ondernemingen zijn overigens geen onbekenden voor elkaar. In eerdere projecten werd ook al samengewerkt.
Silicon Graphics krijgt door de samenwerking met BTS de mogelijkheid technieken uit de analoge en digitale wereld van de omroep en de amusementsindustrie te combineren. De Amerikanen zien de Philips-dochter als een goede systeemintegrator. Daarbij kan BTS voor de systeemintegratie gebruik maken van het brede produktenpakket van Silicon Graphics. Te denken valt aan de familie van mediaservers Challenge, de grafische supercomputer Onyx en Indigo2 Impact.
Ook de dochterondernemingen Silicon Studio en Alias/Wavefront bieden oplossingen voor het maken van digitale inhoud (programma's), waarvan BTS kan profiteren. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-22T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.