Intel: Pentium II heeft geen nummer

Processorfabrikant Intel ontkent met klem dat het omstreden serienummer van zijn Pentium III ook aanwezig is in de voorgaande II-reeks. "Behalve in de mobiele Dixon-chip, maar dat was een erratum", zegt Hans Jürgen Werner, Europees manager van de technische afdeling.

"Bovendien bieden we daarvoor nu een bios-fix." De Duitse Intel-manager weet dat het Pentium III-serienummer en de aan/uit-optie in het bios (basic input/output system) is gekraakt. "Maar het psn (processor serial number) is niet bedoeld als dé beveiliging, maar slechts als een onderdeel van dat hele proces. Op basis van het identificatiesignaal wordt er verder geïdentificeerd en gecommuniceerd. Er kan immers ook een andere gebruiker achter een computer zitten."

FTC-onderzoek

Ondertussen overweegt de Amerikaanse Handelscommissie (FTC) een onderzoek in te stellen naar het digitale identificatienummer. Dit is op verzoek van privacy-groepen die menen dat het PSN een inbreuk vormt op de privacy van gebruikers. "De bezorgdheid is absoluut valide, maar ik denk dat die groepen daarin toch wat te ver gaan", zegt Werner. "Dit is een constant gevecht in de technologie." Hij verwijst dan ook naar nieuwe software van Symantec die de PSN-kraaksoftware onschadelijk maakt.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-26T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.