Serienummer zit ook in Pentium II

Het omstreden en reeds gekraakte processor-serienummer (PSN) in de Pentium III blijkt in alle 0,25 micron Intel-chips te zitten. Het gaat hier om de Pentium II en de varianten daarvan, zoals de Celeron en de Xeon. Dit blijkt uit anonieme berichten van chipontwerpers bij onder meer Intel zelf.

Volgens die bronnen is de Tillamook P5 MMX-processor de enige 0,25 micron-chip die geen PSN heeft. De overige Pentium II-exemplaren bevatten allemaal het digitale identificatiesignaal, dat echter wel standaard is uitgeschakeld. Deze informatie komt ook terug in Intels 'Pentium II Xeon Processor Server Platform'-handleiding voor systeembeheerders. In dat document wordt gewag gemaakt van een Processor Electronic Signature.

Bevestiging

Een Amerikaanse woordvoerder bevestigt dat een prototype van de PSN-technologie aanwezig is in sommige Pentium II- en Celeron-chips. "Maar zeker niet in alle processoren. Bovendien is het nummer uitgeschakeld tijdens de fabricage." Vorige week kwam aan het licht dat enkele exemplaren van de Dixon-chip, de Pentium II voor mobiele computers, een PSN bevatten dat geactiveerd is. Vice-president Pat Gelsinger zei vorige maand op het Developer Forum al dat de leverancier al zijn chips wil voorzien van het serienummer.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-19T00:00:00.000Z Jasper Bakker