Compaq en Novell samen in caching

Compaq neemt een licentie op de caching-software van Novell. Daarnaast zullen de twee bedrijven samen speciale, toegewijde computers ontwikkelen die alleen dienen voor de tijdelijke opslag (caching) van computerdata.

Novell zorgt voor de software en levert deze in licentie aan Compaq. Die zal op zijn beurt die technologie bundelen met de toegewijde caching-computers die het dan verkoopt. Analisten verwachten dat ook andere computerfabrikanten licenties zullen nemen op de software van Novell. Die leverancier hoopt hiermee zijn eerste, grote stap te zetten in de markt voor data-caching. Die markt wordt nu gedomineerd door leverancier Inktomi. Dankzij cachingsoftware kunnen bijvoorbeeld Internet-providers gegevens lokaal aanbieden om zo te besparen op netwerkverbindingen.

Apparaat

Novell biedt al enige tijd zijn Border Manager Suite-software die onder meer versie drie van de Fastcache Services-programmatuur bevat voor het tijdelijk opslaan van webpagina's. De software die het in licentie geeft aan Compaq is echter een nieuw product. Een woordvoerder van die computerfabrikant bevestigt de samenwerking met Novell en zegt dat het binnen enkele weken een caching-apparaat zal lanceren. Compaq verkoopt ongeveer 35 procent van zijn producten aan gebruikers van Novells Netware-besturingssysteem.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-19T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.