Componenten en IC's snelste groeiers bij Philips

EINDHOVEN - De divisies Componenten en Halfgeleiders van Philips Electronics wisten in het afgelopen jaar de sterkste winstgroei te behalen. Deze twee divisies zijn samen met de divisie Licht ook de meest kapitaalintensieve onderdelen van het concern. Ze investeerden gezamenlijk ongeveer 1,2 miljard gulden meer in duurzame produktiemiddelen dan in 1994. Philips is van plan op deze gebieden verder uit te breiden.

Dit blijkt uit het jaarverslag van Philips. De groei die het concern realiseerde in de sector Componenten en Halfgeleiders, bedroeg 28 procent. Dat ligt beduidend hoger dan de 20 procent groei van de markten zelf, waarop men actief is.
De afgelopen jaren zijn ook nieuwe activiteiten opgestart, zoals digitale videocommunicatie, autonavigatie en op netwerken gebaseerde dienstverlening.
Ook ziet Philips interessante groeimogelijkheden bij de software- en diensten-activiteiten. Daardoor kan men op termijn minder afhankelijk worden van consumenten-elektronica.
Philips Business Electronics haalde vorig jaar een omzetgroei van 40 procent. De groep monitoren versterkte haar positie op de oem-markt (original equipment manufacturers). Het marktaandeel van het eigen Philips-merk werd vergroot. In Hongarije werd een nieuwe monitorenfabriek in gebruik genomen om aan de groeiende vraag te voldoen. Bovendien zijn de Europese klanten nu via korte aanvoerlijnen sneller te bedienen. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-15T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.