Overname Conner door Seagate bekrachtigd

MUNCHEN - De eerste berichten dat Seagate 'conculega' Conner zou overnemen dateren al van oktober vorig jaar. Begin vorige maand is de overname bekrachtigd en ontvangen de aandeelhouders van Conner per aandeel 0,442 aandeel Seagate.

Door de overname zal de naam Conner definitief verdwijnen. Seagate verwacht in mei een complete tape-backup-lijn onder eigen naam op de markt te brengen. Conner was al een belangrijke afnemer van Seagate's wis- en schrijf-koppen en had zich gespecialiseerd in het vervaardigen van goedkope harde schijven. Seagate hoopt nu samen met de kennis van Conner in alle marktsegmenten kwalitatief goede en gunstig geprijsde harde schijven te kunnen aanbieden. Volgens onderzoeksbureau IDC heeft Seagate door de overname van Conner het marktaandeel opgeschroefd naar 34 procent. De onderneming wordt daarmee de grootste harde schijvenproducent ter wereld, op ruime afstand gevolgd door Quantum, dat wereldwijd 24 procent in handen heeft. In Europa liggen die getallen voor de nieuwe combinatie zelfs nog gunstiger; 41 procent Seagate, tegen 23 procent Quantum. Samen vertegenwoordigen de bedrijven een omzet van 8 miljard dollar en verschaffen de bedrijven werk aan 80.000 werknemers wereldwijd. In Europa heeft Seagate ongeveer 2500 man in dienst, verspreid over locaties in Ierland, Schotland, Italië en Nederland.

Arcada Software

Door de aankoop van Conner is Seagate ook in het bezit gekomen van Arcada Software. Samen met Palindrome zal dit bedrijf binnen Seagate Software de Storage Management Group (SMG) gaan vormen. De activiteiten van de software-divisies zullen zich gaan richten op het ontwikkelen van back-up software voor desktop, (multi) lan-omgevingen en verschillende besturingssystemen. Daarmee voert Seagate de visie van grondlegger Al Shugart uit, die heeft aangegeven dat zijn bedrijf in 1999 meer dan 1 miljard dollar op de softwaremarkt genereert. Ondanks het inlijven van Conner blijft het financiële plaatje van Seagate gezond. Er is meer dan 1,2 miljard dollar in kas en men heeft al te kennen gegeven dat overnames in de nabije toekomst in het verschiet liggen. HD

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-15T00:00:00.000Z Hans Doorn
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.