Eerste klanten Netscape Suitespot dienen zich aan

Netscape heeft in Nederland al twintig grotere klanten gevonden die haar serversoftware gaan gebruiken voor de bouw van intranet- en extranet-toepassingen.

Het gaat hier om klanten die voor meer dan 100.000 dollar aan serversoftware hebben besteld. Dit maakte Rene Zwezerijn, managing director Netscape Benelux, bekend tijdens de presentatie van de Netscape-strategie en de plannen voor 1998. Tot de belangrijke 'design wins' die zijn onderneming in Nederland heeft verworven, behoren Hollandse Signaal, Philips Medical en Shell International. De enterprise-software van Netscape die deze bedrijven gaan gebruiken, kenmerkt zich door open standaarden. Een van de organisaties die haar intranet- en extranet-diensten op Netscape-software heeft gebaseerd, is World Access Planet Internet.

Deuren geopend

Onlangs kondigde Netscape haar nieuwe Suitespot 3.5 server-software aan voor organisaties die grootschalige intranetten en de wereldomspannende extranetten willen bouwen. Deze software stelt bedrijven in staat de 'automatiseringsdeuren' van hun intranetten open te zetten voor extranetten, zonder dat het al te veel (beveiligings)problemen oplevert. Centraal in de Suitespot staat de ldap-directory; deze bevat informatie over alles wat zich in het netwerk bevindt, zoals de voorkeursinstellingen van de PC-gebruikers.
Zwezerijn verwacht veel van de 'Commerce Xpert' software die Netscape heeft verworven met de overname van Kiva. Dit is een soort middleware die edi-systemen (electronic data interchange) openstelt voor niet-edi gebruikers. Leveranciers en afnemers die niet in edi willen investeringen, kunnen zo zaken doen. De Excel spreadsheets die deze organisaties sturen, zijn te vertalen in edi-berichten en te verwerken in systemen voor voorraadbeheer.   CORR.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-06T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.