Managed hosting door True

Tera Computer koopt en wordt Cray

Silicon Graphics Incorporated (SGI) heeft eindelijk een serieuze koper voor zijn dochteronderneming Cray Research gevonden.

Supercomputerbouwer Tera Computer neemt voor minder dan 100 miljoen dollar de supercomputerdivisie van SGI over. Onderdeel van de overeenkomst is dat Tera ook de rechten op de merknaam verwerft. Het bedrijf wil dan ook zelf verder gaan onder de naam Cray Research, omdat dit een gevestigde naam is bij supercomputergebruikers. Tera bestaat al zo'n dertien jaar en heeft in die tijd een eigen superarchitectuur ontwikkeld, die echter niet aanslaat. De onderneming heeft tot nu toe slechts één systeem verkocht.
Voor SGI betekent de verkoop van Cray een einde aan een lange periode van onderhandelen met diverse gegadigden. Eind vorig jaar leek het erop dat de vrij onbekende investeringsgroep Gores Technology aan het langste eind zou trekken, maar ruim twee maanden onderhandelen bracht toch niet het gewenste resultaat. Nu is dan in het nietige Tera de juiste koper gevonden. Analisten reageerden positief op de overname. "Cray is toch het vlaggenschip van de Amerikaanse supercomputerleveranciers en het zou jammer zijn als dit ten onder gaat. Dit beamen ook de concurrenten", aldus Debra Goldfarb van International Data Corporation (IDC).
Met de overname van Cray groeit het personeelsbestand van Tera van 175 tot negenhonderd medewerkers. Daarnaast is het verzekerd van zo'n 200 miljoen dollar aan jaaromzet en een database met ruim zeshonderd 'vaste'-klanten.  HB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-10T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.