Ontwikkelaars PC-software geen idioten

Ik erger mij al jaren aan de ongenuanceerde columns van de heer Healey. Maar in de column van 19 februari 1999 maakt hij het wel heel gortig. Hierin stelt hij dat de ontwikkelaars van de PC-systemen Windows 98, Internet Explorer, de Lotus Tekstverwerker en Corel Draw een stelletje idioten zijn!

Iedereen die vakmatig te maken heeft met informatiesystemen weet dat systeemontwikkeling een vak apart is. Een goede systeemontwikkelaar heeft naast algemene programmeerkennis ook kennis van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gebruikerinterfaces, hardware, ontwikkeltools, databasemanagementsystemen, objectoriëntatie, werkstroombeheer, Internet, enzovoort.
Daarnaast heeft een systeemontwikkelaar ook nog te maken met wijzigende gebruikerswensen, opgelegde deadlines, beperkingen en bugs in ontwikkeltools, en niet te vergeten, heel veel stress.
Iemand die voldoet aan de bovengenoemde beschrijving, en ook nog eens plezier in zijn of haar werk heeft, zal ik toch niet zo snel een idioot noemen!
Ik geef toe dat de producten van het bedrijf waar de heer Healey het meest over klaagt (Microsoft) niet foutloos zijn en ook niet altijd de schoonheidsprijs verdienen. Echter, elk bedrijf maakt weleens een product waar niet iedereen tevreden over is. Maar uiteindelijk maakt bijna elke PC-gebruiker in de wereld gebruik van een of meerdere Microsoft-producten. Daar komt nog bij dat dit bedrijf onverminderd blijft investeren in nieuwe producten en technologieën en niet tevreden achterover leunt. Producten als Windows NT, SQL Server en Microsoft Office zijn van hoge kwaliteit en zullen naar verwachting nog veel beter worden in de toekomst.
 
Drs. R.Schimmel,
Utrecht

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-12T00:00:00.000Z R. Schimmel