Nokia verkiest browser van Spyglass

Dit artikel delen:

Nokia gaat zijn interactieve decodeerkastjes uitrusten met de browser van Spyglass. Hiertoe hebben de beide bedrijven een overeenkomst gesloten.

De softwareleverancier steekt Sun en Microsoft de loef af met het Nokia-contract. De keus viel op Spyglass, omdat deze "voor minder dan 300 dollar eenvoudig configureerbare Internet-software kan leveren voor een niet-zo krachtige processor", aldus het Finse telecommunicatiebedrijf.
Deze samenwerking is een uitbreiding van een overeenkomst die de twee firma's al sinds vorig jaar hebben. Daarbij gebruikte Nokia de Prism-software van Spyglass voor de conversie van 'web-inhoud' (content) op hand-apparatuur zoals mobiele telefoons. Nokia neemt nu voor ongeveer 300.000 dollar een licentie op versie 3.0 van de Device Mosaic Engine. Daarnaast betaalt de elektronicafirma ook een licentiebedrag per kopie die verkocht wordt. Dit levert het verlieslijdende Spyglass, browserfabrikant van het eerste uur, een flinke en naar verwachting constante inkomstenstroom op.

TV-gids

De software van Spyglass wordt gebruikt als een Html-api (application program interface) die draait onder applicaties, zoals e-mail-software en elektronische tv-gidsen. Nokia lanceert voor het einde van dit jaar de tweede generatie van zijn decodeerkastjes. Deze consumenten-apparaten zijn compatibel met de Digital Video Broadcast-standaard (DVB) en ontvangen digitale interactieve diensten, televisie en Internet. De Finse telecommunicatieleverancier heeft al meer dan een miljoen van dergelijke DVB-apparaten verkocht in Europa.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-27T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.