EMC weigert prestatietest

EMC wil zijn nieuwe generatie DMX-opslagsystemen niet toetsen aan de leveranciersonafhankelijke SPC 1-test. Technisch directeur Mark Lewis zegt de noodzaak niet te zien. "Dat is vreemd, want toen hij nog bij Compaq zat was hij een groot voorstander van dergelijke tests", zegt opslagmanager Robert Stroomberg van Hewlett-Packard.

EMC beweert dat de begin deze maand gelanceerde DMX-lijn de concurrentie voorbijstreeft. Toch is het opslagbedrijf niet bereid de opslagsystemen te onderwerpen aan de test van de Storage Performance Council (SPC). Volgens EMC geeft die test geen weergave van het prestatieniveau van echte applicaties en zijn de resultaten dus niet van toepassing op de realiteit.
"We zouden de test kunnen doen en dan als eerste eindigen, maar we willen niet iets steunen dat niet valide is", aldus Lewis. De opslagraad beweert juist dat zijn test juist is ontworpen om het prestatieniveau van applicaties in de praktijk weer te geven.
EMC heeft wel zelf tests uitgevoerd. Daaruit blijkt dat de nieuwe productreeks beter presteert op het gebied van online transactieverwerking (oltp) dan de Lightning-systemen van Hitachi Data Systems en de Shark-systemen van IBM. De SPC 1-test is echter mede bedoeld om het prestatieniveau van OLTP-applicaties te meten.

'Niet objectief'

Stroomberg haalt de schouders op over EMC's testresultaten. "Dat zijn toch metingen door een leverancier en daardoor niet objectief." Hij stelt dat de testweigering van EMC ervoor zorgt dat het prestatieniveau van de DMX-systemen niet duidelijk is.
De details van het eigen testproces worden volgens Lewis openbaargemaakt voor klanten, analisten en concurrenten.
Concurrenten Hitachi, HP, IBM en Sun hebben hun opslagsystemen wel getoetst aan SPC-1 en verbazen zich over EMC's bezwaar. Lewis ontkent dat EMC iets te verbergen zou hebben.
HP-opslagmanager Stroomberg is niet bezorgd over het DMX-prestatieniveau. Hij doet de matrix-architectuur van de DMX-reeks af als niets nieuws in de markt. "Het is wel nieuw voor EMC, maar wij hebben al ruim twee jaar onze 'crossbar'-architectuur op de markt. Dat verschilt wel van een matrix, maar je kunt erover discussiëren welke aanpak beter is. Daarvoor zijn er onafhankelijke tests, zoals de SPC."

 
Jasper Bakker

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-28T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.