HP Procurve duikt het wan in

Switchbouwers willen dominantie Cisco breken

Met een dubbele aankondiging zet HP Procurve, de netwerkafdeling van Hewlett-Packard, zijn ambitie kracht bij; het wil het logische alternatief voor Cisco worden.

Het belangrijkst is de lancering van de Procurve Secure Router 7000dl-reeks, waarmee HP een essentieel gat in zijn productlijn opvult. "Voortaan kunnen we met recht claimen dat we een 'end-to-end' oplossing in de netwerkmarkt bieden", vertelt Bill Johnson, directeur van Procurve's ontwikkelafdeling. Het betreft 'branch office routers' voor wan-connectiviteit, gericht op plaatselijke filialen en middelgrote bedrijven.

Levenslang

Met deze aankondiging wil HP, net als andere switchbouwers, waaronder 3Com en Foundry Networks, een alternatief bieden voor Cisco, dat zowat alleenheerser op de markt van wan-routers is, met alle gevolgen van dien voor de prijzen van deze producten. HP beweert dat het deze markt vooral op vraag van zijn (potentiële) klanten betreedt. "Veel klanten houden wel van Procurve, maar vonden het jammer dat we niet het hele plaatje konden invullen. Vanaf nu heeft de klant wat hij wil: in geval van problemen hoeft hij maar één nek om te draaien", aldus Johnson. Meteen voegde hij eraan toe dat deze producten met levenslange garantie worden geleverd.
HP Procurve lanceert twee modellen: de 7102dl met twee wan-interfaceslots en ondersteuning voor maximaal vier T-1 links, en de 7203dl met drie wan-slots en ondersteuning van maximaal acht T-1 links. De beveiliging van de routers bestaat uit een 'stateful packet inspection' firewall en optioneel een vpn-kaart (virtual private network) voor ipsec vpn's (internet protocol security). De 7203dl kost bijna achtduizend dollar; veel minder dan vergelijkbare Cisco-producten, aldus Johnson (de Cisco 2821 zou 12.895 dollar kosten).

Beveiliging

Verder maakte HP de beschikbaarheid bekend van de Procurve Switch xl Access Control Module, die aan een Procurve 5300 switch kan worden toegevoegd voor het integreren van identiteitsgerichte beveiliging voor draadloze gebruikers die op het netwerk willen inloggen. Eerder deze maand maakte HP ook al bekend dat voor alle 5300 switches gratis de 'virus throttling' software beschikbaar is. Met deze software, uitgedacht in de HP Labs, valt netwerkverkeer dat verdacht veel op wormactiviteiten lijkt zodanig te vertragen dat de impact op het netwerk beperkt blijft, in afwachting van het ingrijpen van de netwerkbeheerder.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-04T00:00:00.000Z Stef Gyssels
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.