Compaq met Digital thuis in alle categorieën

Top-drie-aanbieder levert bedrijfsbrede automatisering

Met de overname van Digital versterkt Compaq zijn aanval op de bovenkant van de zakelijke markt, en kan het bedrijf op alle fronten oplossingen aanbieden. Daarnaast versterkt het zijn positie op het gebied van de dienstverlening. Reden genoeg voor bedrijven als IBM, Hewlett-Packard en Sun Microsystems om lichtelijk nerveus te worden.

Sinds hij zes jaar geleden de leiding overnam van 's werelds grootste producent van personal computers, heeft Compaq's topman Eckhard Pfeiffer regelmatig schokgolven teweeggebracht in de PC-business. In 1992 voerde de PC-fabrikant uit Houston drastische prijsverlagingen door, met wel 32 procent, en moest de concurrentie zich in allerlei bochten wringen om de kosten te verlagen en de prijzen aan die van Compaq aan te passen. Vorig jaar zette de in Duitsland geboren manager de consumentenmarkt voor PC's op zijn kop met een serie computers die nog geen 1000 dollar kostten, waarmee hij zijn rivalen opnieuw dwong snel te reageren om niet de boot te missen in een van de snelstgroeiende segmenten van de PC-handel.

 


De uitgever van deze vertaalde bijdrage geeft geen toestemming voor elektronische publicatie. Raadpleeg de Computable van bovenstaande datum voor de complete tekst van dit artikel. Heeft u de betreffende Computable niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-20T00:00:00.000Z Gary McWilliams
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.