Acer koopt divisie notebooks van TI

PC-fabrikant Acer neemt de mobiele PC-tak van Texas Instruments (TI) over. Het betreft de Travelmater- en Extensa-produktlijnen van TI. Naar verwachting stapt een groot deel van het TI-personeel, dat betrokken is bij de produktie van notebooks, naar Acer over. Beide bedrijven kennen elkaar al langer dan vandaag. Acer is een van de grootste afnemers van dram-chips van TI en heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van de Extensa-notebooks.

Met de overname van de mobiele computerproduktlijn van TI verwacht Acer een belangrijke speler te worden op de notebook-markt, een sector waarin het bedrijf nog niet vertegenwoordigd is. De notebooks van TI staan volgens een recent onderzoek van International Data Corporation als 'hot' bekend: ze zijn samen met die van IBM en Toshiba de meest gewilde notebooks. Desondanks heeft TI besloten om deze tak af te stoten. Het bedrijf wil zich richten op zijn kerntaken, namelijk de ontwikkeling van digital signal processing solutions. Onlangs deed TI ook al zijn defensietak van de hand. RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-21T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.