Quicktime standaard voor Mpeg4

De Internationale Standaarden Organisatie (ISO) heeft de Quicktime-technologie van Apple Computer uitgeroepen tot standaard om het toekomstige Mpeg4-bestandsformaat op te baseren. Daarmee heeft de ISO het Active Streaming Format (ASF) van Microsoft en Progressive Networks gepasseerd.

Mpeg4 definieert de specificaties van multimedia-applicaties voor ondermeer video, audio, 3D-vormen, animatie en meta-informatie. Naar verwachting zal de ISO de standaard voor Mpeg4 eind dit jaar goedkeuren. De voornaamste verbeteringen ten opzichte van het huidige Mpeg2 zijn de snelheid van de datadoorvoer en toepassingsmogelijkheden voor web-training en video-streaming via Internet.
Apple, Microsoft en andere softwarefabrikanten werken op dit moment aan de uiteindelijke specificatie voor dit multimedia-formaat. Microsoft levert naast ASF-producten ook Quicktime-software. Het filmformaat van Apple geniet de steun van diverse bedrijven, waaronder Sun, IBM, Oracle, Silicon Graphics en Netscape. Pas over enkele jaren verschijnen de eerste Mpeg4-producten op de markt.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-20T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.