Symantec gedaagd voor patentinbreuk

De Californische softwareproducent Cybermedia beschuldigt Symantec van inbreuk op auteursrecht en diefstal van bedrijfsgeheimen. De aanklager beweert dat broncode van diens Uninstaller-product is opgedoken in het concurrerende Norton Uninstall Deluxe van Symantec. De bekende anti-virusfabrikant zegt zich niet bewust te zijn van enige patentschending.

Cybermedia vraagt de rechtbank in Californië de verkoop van Norton Uninstall te verbieden tot dat er een definitieve uitspraak is gedaan. Bovendien eist de firma dat alle exemplaren van dit pakket worden teruggeroepen bij distributeurs en verkopers. Cybermedia is ook uit op een forse schadevergoeding. "Symantecs product lijkt sprekend op een eerdere versie van Uninstaller, zowel in uiterlijk, bediening en ontwerp. Zelfs inclusief enkele bugs", verklaarde Bob Davis, marketingpresident van Cybermedia. Een woordvoerder van het bedrijf voegde hier later aan toe dat er na een vergelijkend onderzoek ook daadwerkelijk gekopieerde code is ontdekt in Norton Uninstall Deluxe.

Concurrentieproces

Symantec-president Gordon Eubanks geeft een simpele verklaring voor de overeenkomsten tussen de producten: "Wij hebben bijvoorbeeld een Dynamic Link Library (dll) van dit programma in licentie verkregen van softwareproducent Elltech. Microsoft doet dat ook, waarschijnlijk net zoals Cybermedia." Toch zouden er meer gelijkenissen zijn, die niet zo eenvoudig vallen te verklaren. Eubanks is er echter van overtuigd dat de rechtszaak is aangespannen om redenen van concurrentie. Hij verzekert dat zijn bedrijf een grondig onderzoek zal instellen.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-20T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.