Landmacht traint netwerkspecialisten

Militaire instructeurs van computernetwerkopleidingen gaan hun training volgen bij de School Verbindingsdienst van de Koninklijke Landmacht in Ede die ondersteuning krijg van de Cisco Networking Academy.

De Cisco Networking Academy is, volgens algemeen directeur Cisco Nederland Maggie Morrison, opgericht om het tekort aan netwerkspecialisten zo klein mogelijk te houden. Zij betoogt dat niettemin het tekort in 2005 oploopt naar 27 procent van de vraag. In 2002 lag dat nog op 24 procent.
De Cisco Networking Academy Program is een publiek-private samenwerking tussen de netwerkfabrikant, overheden, onderwijsinstituten en niet-gouvernementele organisaties. HP, Panduit en Sun Microsystems werken er ook aan mee. De cursisten krijgen een breed scholingspakket, inclusief praktijkervaring, voor ontwerp, bouw, onderhoud en bescherming van netwerken.
Nu de School Verbindingdienst de status van regionale academie heeft verworven, krijgen instructeurs van andere onderdelen van de Nederlandse krijgsmacht en mogelijk van de Navo-landen hun opleiding in Ede.
Kolonel Jan Hemmes van het Opleidingscentrum Ede, waar de School Verbinding onder valt, dicht Nederland een voortrekkersrol toe. Dit is onder andere te danken aan de opgedane kennis met het op open standaarden gebaseerde, operationele netwerk Titaan.
Over de opleiding stelt hij: "Iedereen die slaagt, kan na zijn militaire loopbaan als ict'er zo aan de slag als netwerkspecialist in de civiele wereld. Op die manier geven wij wat terug aan de burgermaatschappij."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-20T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.