Prijzenslag in snel Ethernet

Intel verlaagt de prijs van zijn 10/100 Mbps-netwerkkaart Etherexpress Pro 100-TX van 159 naar 99 dollar, een korting van bijna 40 procent. De prijsverlaging geldt alleen voor dit type, dat overigens het overgrote deel van de verkopen voor zijn rekening neemt.

De prijsverlaging maakt Intel een geduchte concurrent in de markt voor Ethernet-adapterkaarten. De 10/100 Mbps-kaart van deze leverancier is nu in prijs vergelijkbaar met de conventionele 10 Mbps-kaart van marktleider 3Com. De nieuwe prijsstelling maakt het aantrekkelijk Fast Ethernet-kaarten te kopen, zelfs als een organisatie voorlopig nog niet van plan is over te schakelen op de snelle versie van Ethernet.
De prijzenslag in Fast Ethernet-kaarten kan de markt voor conventionele 10 Mbps-kaarten snel doen inkrimpen vanwege het geringe prijsverschil tussen de twee typen. Marktleider 3Com en Hewlett-Packard hebben het voorbeeld van Intel nu al gevolgd. Wie honderd 10/100-kaarten koopt betaalt bij 3Com nog 94 dollar. De winkelwaarde van Intel-kaarten is bij hoge volumes nog lager: 84 dollar.
Analist Gartner Group verwacht dat ook de prijs van de switches en hubs voor Fast Ethernet zullen dalen. Volgend jaar zullen de switches nog maar 200 dollar per poort kosten. AM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-21T00:00:00.000Z Ad Mulder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.